Wat is er allemaal te doen?

In Maastricht is veel te doen en te zien. Veel mooie plekjes, winkels en musea en gelegenheden om te eten en drinken.

Hiernaast een overzicht en tips. Deze zijn verre van compleet en slechts een selectie van wat wij écht de moeite waard vinden.

Klik op een item voor meer informatie

Je hoeft geen museum te bezoeken om cultuur te snuiven in Maastricht. Ga het 17de-eeuwse Stadhuis op de Markt eens bezichtigen. De monumentale Sint Servaasbasiliek op het Vrijthof met zijn schatkamers of de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek aan het Onze-Lieve-Vrouweplein. Wandel eens door het exclusieve Stokstraatkwartier en het Jekerkwartier (het Quartier Latin van Maastricht), met daaromheen het stadspark en de stadswallen. Steek de Maas over en slenter door het trendy stadsdeel Wyck en de jonge wijk Céramique, met zijn hoogstaande moderne architectuur. Aan de rand van de stad vind je de Sint Pietersberg met zijn mergelgrotten en meer dan drie eeuwen oude Fort Sint Pieter. Bezoek ook eens de kazematten, een kilometerslang netwerk van ondergrondse gangen, die werden benut om tijdens een aanval op de stad de vijand te ontduiken en te verrassen. Let op, de kazematten zijn niet publiek toegankelijk; kijk op www.maastrichtunderground.nl voor rondleidingen. 

Wandelen op de Sint Pietersberg en/of in de grotten. Tip: Chalet Bergrust of Buitengoed Slavante (met speeltuin). Dit kun je ook combineren met een boottocht over de Maas.

Het Jekerdal met de wijngaarden van Hoeve Nekum (www.hoevenekum.nl) en van de Apostelhoeve (www.apostelhoeve.nl) en Château Neercanne dat het enige terrassenkasteel in Nederland is.


© - cour8 - Postbaan 8, 6218 HT Maastricht (NL), T +31 (0)43 850 04 97, M +31 (0)6 212 42 044, E info@cour8.nl site by tac'tik

Logon